studentens frie bo

Årets begivenheder

“Skål, du gamle, vi to skal famle os ind på råmmet til kåmmen, men i aften i punchesaften vi kender druen og rommen!”

fra nr. 49 i Cantica Elersiana

Til hverdag, til Phæst

En stor del af de traditioner, som gør livet på Elers’ Kollegium til noget særligt, er årets Phæster, store som små. Det er dog ikke kun Phæsterne, der bidrager til den særlige ånd på Coll. 

I dagligdagen samles vi til madklub på Lectoriet søndag til torsdag. Det er en god anledning til at vende dagens begivenheder med hinanden. Og så bliver det altid interessant, når medicinere, biologer, historikere, teologer, psykologer og flere endnu bidrager til aftenens samtale. 

Hver Alåmne har én madklub om måneden, og der bliver i løbet af måneden serveret alt fra dhal over lasagne og gule ærter til khao soi-suppe og stegt tofu.

Lectoriet er kollegiets hjerte, og det er udover madklubberne også her, vi samles til en film, til en fyraftensøl, til et foredrag eller til Phæst. Det er her, man går hen, når man savner selskab.

Phæster

Carnevalsphæst
Carnevalsphæsten er årets første officielle Phæst. Carnevalsphæsten er en fastelavnsphæst med alt, hvad det indebærer: Pirrende kostumer, udfordrende tøndeslagning, flydende fastelavnsboller og forbudte trin. 

Sommerphæst
Sommerphæsten afholdes, når Alåmnerne har overstået deres eksaminer og derfor har fortjent et brag af en Phæst! Hele kollegiet omdannes til et stort festmekka og hvis man er heldig, kan sommerphæsten blive begyndelsen på en sommerromance. 

Humlephæst
Humlephæsten er efterårets Phæst og ifølge rygterne er den opstået på Ulf Pilgaards (Alåmnenr. 1307) initiativ. Temaet er: Øld! Kollegiets bryggerlaug, Humulus Lupulus, bidrager til phæstlighederne med hjemmebrygget Øld (hvis det kan drikkes).